Regulament

Regulament


01

Participanti:

– sa fie peste 18 ani in ziua concursului
– sa fie finalisti la una dintre competitiile partenere in anul 2017
– sa aiba o minima experienta despre munte
– sa aiba abilitatea sa parcurga un traseu montan in siguranta folosind un GPS,busola, harta si informatiile intalnite pe traseu
– sa dea dovada de fair-play, acordand primul ajutor altor concurenti in caz de nevoie
– sa se prezinte cu un document cu fotografie (CI, pasaport, carnet de conducere)
– sa treaca de verificarea kitului obligatoriu de concurs, cand li se vor distribui hartile si numerele de concurs dupa semnarea declaratiei de participare pe propria
raspundere
– sa respecte regulile de circulatie si de conduita rutiera si in public, avand in vedere ca anumite portiuni de pe traseu ce traverseaza localitati sau alte locuri publice nu sunt inchise circulatiei!
– sa nu impinga/ obstructioneze si sa nu aduca injurii altui concurent sau voluntarilor
– sa poarte incaltaminte potrivita parcurgerii unui traseu montan dificil (traseul competitiei implica parcurgerea unor chei, zone de lanturi, cabluri metalice, pesteri)
– sa aiba asupra lor pe tot parcursul concursului kitul obligatoriu, care va include: bluza de corp cu maneca lunga, jacheta de ploaie cu gluga, pantalon de ploaie, caciula, manusi, GPS (participantul trebuie sa faca dovada ca stie sa deschida harta traseului pe GPS), fluier, lanterna de cap + baterii de rezerva, folie de supravietuire, telefon mobil cu bateria incarcata, recipient apa/alte lichide, alimente pentru caz de urgenta (250g), rucsac cu capacitate de minimum 1l, trusa de prim ajutor (fasa elastica, bandaj steril, plasturi, ace de siguranta), harta cu traseul concursului.
– numar limita de participanti: 50

02

Ecologie:

– respectam muntele. Sunt interzise aruncarea ambalajelor, gunoaielor pe traseul competitiei. In punctele de hidratare, participantii trebuie sa posede propriile lor bidoane, cani, pahare. NU se pun la dispozitia participantilor pahare din plastic de unica folosinta.
Orice gunoi, ambalaj aruncat sau abandonat pe traseu se sanctioneaza cu DESCALIFICARE.

03

Organizare:

– echipamentul prevazut in kitul obligatoriu este recomandat sa fie suplimentat cu orice alt echipament necesar participantilor pentru parcurgerea traseului in conditii de siguranta.
– sa poarte numarul de concurs pe partea din fata a tricoului pe toata durata concursului si sa se asigure ca acesta este vizibil in orice moment sau cand li se cere de catre organizatori sau voluntari
– sa se asigure ca au fost inregistrati in punctele de control
– sa nu foloseasca mijloace de transport pe perioada desfasurarii competitiei
– sa participe la sedinta tehnica
– sa treaca prin toate punctele de control in ordinea indicata de organizatori si sa nu foloseasca scurtaturi (se vor organiza puncte de control si in afara celor anuntate oficial)
– sa nu arunce pe traseu resturi de orice fel (cu exceptia punctelor de control), in caz contrar riscand descalificarea
– sa asiste si sa nu paraseasca nicio persoana aflata in dificultate (alergator, voluntar, etc.) pana la sosirea salvatorilor
– in situatii de ABANDON, se recomanda parcurgerea traseului pana la urmatorul punct de control. Dupa trecerea inchizatorului de traseu, punctele de control/alimentare se inchid.
– START – 22 septembrie ora 06:00. Timp limita: 48 ore (urmeaza a fi comunicati pana in data de 5 septembrie 2017, timpii intermediari).
– organizatorii pun la dispozitia participantilor fisierele in format GPX si/sau KMZ pana in data de 15 septembrie.
– organizatorii pot modifica traseul competitiei inaintea si in timpul acesteia, cu anuntarea tuturor participantilor.
– organizatorii pot modifica regulamentul competitiei pana la data si ora de start a acesteia.
– organizatorii pot amana data si ora desfasurarii competitiei din motive intemeiate, cu anuntarea tuturor participantilor.

04

Taxa de participare:

– taxa de participare este de 349 lei achitata pana in data de 31 august. In perioada 1 septemebrie -15 septembrie, taxa de participare este de 399 lei.
– inscrierile online se inchid in data de 15 septembrie.
– NU se efectueaza inscrieri la fata locului si NU se achita taxa la fata locului.
– returnarea taxei de participare se va face in termen de 30 de zile de la data incheierii competitiei, cu conditia solicitarii acesteia pana in data de 5 septembrie 2017, retunarea se face dupa reducerea unor costuri de administrare de 50 lei.
– dupa data de 5 septembrie taxa nu se returneaza, ea poate fi doar transferata altui participant sau reportata pentru o participare in anul urmator, in conditiile solicitarii acestui lucru pana in 15 septembrie.
– in conditia neparticiparii, taxa de participare poate fi transferata pentru anul urmator, cu conditia solicitarii acestui aspect pana la data de 15 septembrie.
– taxa de participare poate fi transferata unui alt participant in baza unei solicitari in scris pana la data de 15 septembrie 2017.
– taxa de participare include: tricou tehnic, harta si fisierul cu traseul, fluier, numar de concurs, transportul pachetelor catre cele 3 punte, transportul participantilor la zona de start in data de 21 septembrie, produse alimentare si de hidratare in toate punctele de control, medalie si diploma de finisher

05

Siguranta

– organizatorii recomanda incheierea unei asigurari impotriva oricarui fel de accident care poate aparea pe timpul competitiei. Organizatorii nu se implica in mijlocirea unor astfel de asigurari si nu raspund pentru orice risc de ranire si/sau deces din cauze obisnuite pentru acest tip de competitii.
Acestea includ si nu se limiteaza la: accidente auto sau cu alte vehicule, stânci, copaci, oameni, alte obiecte, caderi, alunecari, rani provocate de frig sau caldura, stari de rau provocate de hipotermie, insolatie, deshidratare, rau de altitudine, complicatii provocate de efort fizic, rani provocate de caderi de pietre, grindina, avalanse de orice fel, viituri, furtuni, fulgere, animale, reptile, insecte, incendii, înec, s.a.m.d..

06

Traseu:

– linia traseului – START(comuna Arieseni) – catun Patrahaitesti – vf.Curcubata Mare (1.849m) – Pasul Vartop – Groapa Ruginoasa – Padis – vf.Vladeasa (1.836m) – Rachitele – Belis – Marisel – Maguri Racatau – vf.Muntele Mare (1.826m) – FINISH(Statiunea Muntele Baisorii)
– participantii pot sa trimita pachet (in limita a 1,5 kg), de la START pentru PC(punct control) Padis, Rachitele, Maguri Racatau. Nu se asigura transportul pachetelor intre cele 3 puncte, ci doar spre FINISH.
– traseul este considerat greu, in conditii de efort. Necesita deplasari prin chei, prin apa, prin pesteri, pe lanturi si cabluri metalice. Traseul necesita parcurgere sau traversarea unor drumuri deschise circulatiei auto.
– traseul competitiei poate presupune un grad de risc de ranire si/sau deces din cauza obisnuite si participantul isi asuma raspunderea asupra acestora
– recomandam/interzicem scurtaturile din motive care tin in primul rand de siguranta participantilor (risc de accidente in zona existand zone abrupte, avene) si in al doilea rand tinand de etica sportiva si de sanctiunea cu DESCALIFICARE
– traseul este semnalizat cu marcaje turistice, iar in afara acestora este marcat cu benzi de marcaj.

07

Pacer:

– fiecare participant poate opta ca pe ultimul segment cuprins intre Maguri Racatau – vf.Muntele Mare (1.826m) – FINISH(Statiunea Muntele Baisorii) sa fie insotit de catre un alt alergator, un pacer.
– alergatorul insotitor (pacerul) nu poate acorda nici un ajutor sub forma transportului de echipament, hrana sau lichide
– alergatorul insotitor (pacerul) nu poate tracta participantul, cu cordelina sau prin alte mijloace
– nerespectarea regulilor de mai sus se sanctioneaza cu DESCALIFICARE.
– pacerul se obliga sa acorde primul ajutor in caz de accident, pana la sosirea echipajelor de urgenta (salvamont, echipa medicala)

08

Sanctiuni:

DESCALIFICARE
– in conditiile neinregistrarii in punctele de control, in ordinea stabilita de organizatori
– in conditiile in care participantul primeste ajutor sub forma transportului de echipament, hrana si lichide (altul decat celor realizat de organizator)
– in conditiile „tractarii” cu cordelina sau prin alte mijloace
– aruncarea sau abandonarea ambalajelor, gunoaielor pe traseul competitiei
– insotirea participantului de catre orice persoana pe traseul de competitiei, cu exceptia segmentului prevazut pacerului, iar acesta limitat la o singura persoana
– practicarea scurtaturilor
– refuzul de a prezenta echipamentul obligatoriu la control in puncte
– refuzul de a tine cont de parerea echipei medicale sau a organizatorilor
– lipsa lanternei functionale la plecarea din PC Padis
– lipsa telefonului mobil si a sistemului GPS
– injurii aduse voluntarilor si organizatorilor pe timpul desfasurarii competitiei
– abandonarea unui participant ranit si refuzul de a acorda prim ajutor

PENALIZARI
– lipsa unor echipamente obligatorii – penalizare 30 de minute